15 december 2021 In de media

Fraser ziet grootste uitdaging in trainerscarrière: ‘Maar laten beker niet lopen’

Henk Fraser wil de bekerwedstrijd tegen Vitesse niet laten lopen, maar geeft wel toe dat de prioriteit van Sparta momenteel bij de Eredivisie ligt. De trainer van de geplaagde Rotterdammers voert waarschijnlijk enkele wijzigingen door.

“Zeker omdat we ook wat pijntjes hebben”, bevestigt Fraser in gesprek met RTV Rijnmond. Voor Sparta wacht na het bezoek aan Arnhem een thuisduel met Vitesse in de Eredivisie. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een confrontatie tegen directe concurrent RKC Waalwijk. “We willen niet weggespeeld worden en zomaar een wedstrijd laten lopen, maar feit blijft wel dat de competitiewedstrijden meer dan ooit van supergroot belang zijn.”
Desondanks gaat Fraser zijn spelers niet vragen de bekerwedstrijd tegen Vitesse te laten lopen. “Dat kan ik niet. Op trainingen vind ik het al erg als ze het een keer laten lopen. We spelen een wedstrijd tegen een fantastische tegenstander, daarin moet je hetgeen dat je zo graag wil doen laten zien. Dat vraagt om een bepaalde arbeid en instelling. Dat zijn we ook verplicht naar de club toe.”

Fraser noemt de situatie van Sparta de grootste uitdaging in zijn trainerscarrière tot nu toe. “Het is twee jaar prima gelukt om het maximale uit de groep te halen. En nu is het een gevecht, ook voor mijzelf.” Hij laat de moed echter niet zakken. “We staan misschien nog wel beter georganiseerd dan vorig jaar en wat het creëren van kansen betreft staan we keurig twaalfde, alleen willen de ballen er niet in”

De wedstrijd om de KNVB beker tussen Vitesse en Sparta begint vanavond om 18:00 in Gelredome. Live op ESPN3 te zien.

Bron: Voetbalprimeur/SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: