23 juli 2016 In de media

Fraser ziet Vitesse groeien: ‘Niveau beviel me meer dan uitstekend’

Vitesse speelde zaterdagmiddag de voorlaatste oefenwedstrijd voordat de club mag beginnen aan de competitie.
De Arnhemmers verloren van Porto, maar trainer Henk Fraser zag een goed Vitesse.

'We hebben 2-1 verloren, dus er zijn een aantal kritische noten, maar als je naar het geheel kijkt, waaronder de tegenstander, dan denk ik dat we het meer dan behoorlijk hebben gedaan. Het niveau beviel me meer dan uitstekend'

Vitesse speelde met een groot deel van de beoogde basiself en liet voornamelijk in de eerste helft goed voetbal zien. 'We creëerden zelfs kansen op de 2-0, maar je ziet dat ploegen die vaak Europees spelen veel verder zijn. Daarom zijn deze wedstrijden voor ons ook van levensbelang en dan moet je soms maar accepteren dat je hem nipt verliest', zei de coach na afloop.

Yeini of Nakamba?

Fraser benadrukte dat hij de basiself voor een groot gedeelte in zijn hoofd heeft, hij is nog niet over alle posities zeker. Zo speelde Yeini vandaag niet, maar Nakamba wel. 'Die strijd is dus ook nog niet beslist, de concurrentie daar is hevig. En zo heb ik nog wel andere plekken die ik eerst met de staf en de jongens moet bespreken.

De coach wilde die posities niet vrijgeven, maar liet weten dat hij ook de spitspositie eerst met de staf gaat bespreken.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: