25 november 2016 In de media

Fraser zinspeelt op wijzigingen tegen Excelsior

Henk Fraser gaat zijn ploeg tegen Excelsior weer op verschillende plekken wijzigen.
Ondanks het bij vlagen aardige veldspel tegen sc Heerenveen, kan de trainer van Vitesse niet op deze manier voortbouwen.

Dat komt bijvoorbeeld doordat Nakamba geschorst is. Daarnaast zal Nathan, na zijn strafwissel van vorige week, weer op de bank plaatsnemen. Tighadouini zal daardoor weer op linksbuiten spelen. 

Op het middenveld heeft de trainer meerdere opties. Hij kan er voor kiezen om met Mo Osman te spelen, maar ook om Rashica voorin te laten terugkeren en Foor op het middenveld te zetten. De oud-NEC'er stond vorige week nog rechtsbuiten.

'Geheim houden'

Over de opstelling wil Fraser niet teveel kwijt. 'Elke ploeg wil het liefst zijn opstelling geheim houden, maar soms kan je of wil je niet geheim trainen. Maar andere ploegen gaan zich aanpassen op jouw speelwijze als je teveel prijsgeeft.'

'Niet in counter lopen'

Fraser vindt Excelsior een ploeg die veel voor elkaar over heeft en compact speelt. 'Ze hebben ook veel loopvermogen met Vermeulen én pure snelheid voorin. Wij moeten dus vooral in balbezit heel goed zijn om niet in de counter te lopen.'

Vermoedelijke opstelling:

Room; Leerdam, Kashia, Kruiswijk, Ota; Foor/Osman, Baker, Yeini, Rashica/Foor, Van Wolfswinkel, Tighadouini.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: