18 augustus 2016 In de media

Fraser zoekende naar sterkste formatie

Vitesse-trainer Henk Fraser kan nog steeds niet zijn sterkste formatie opstellen. Het ziet ernaar uit dat ook zaterdag Navarone Foor ontbreekt.
De nieuwe Vitesse-aanwinst zat dicht tegen een basisplek aan en maakte een zeer sterke indruk tijdens de tweede helft van de oefenwedstrijd Newcastle United – Vitesse. Sindsdien kampt Foor echter met een vervelende enkelblessure en trainde donderdagmorgen opnieuw niet met de groep mee.

Dat houdt nagenoeg zeker in dat hij geen deel uit zal maken van de selectie die zaterdag afreist naar het Parkstad Limburg-stadion in Kerkrade voor de derde competitiewedstrijd van Vitesse. Om 18.30 uur wacht dan tegenstander Roda JC.

Donderdag experimenteerde Henk Fraser tijdens een wedstrijdje op de training met afwisselend Nathan en Mitchell van Bergen op de linkervleugel.

Op de linkerpositie wisselden Kosuke Ota en Arnold Kruijswijk elkaar in de partijvormen af. Datzelfde gold voor Kruijswijk en Maikel van der Werff links in het centrum van de verdediging.

Vitesse opende dit seizoen sterk met een 1-4 overwinning tegen Willem II in Tilburg. Een week later werd ADO Den Haag in de eerste helft van de wedstrijd nagenoeg overlopen maar gaven de Arnhemmers, na een 1-0 voorsprong door Ricky van Wolfswinkel, de partij uit handen in de tweede helft door persoonlijke fouten en een gebrek aan duelkracht.

Roda JC staat 11e op de ranglijst. Zij speelden twee keer verdienstelijk gelijk en de Limburgers hebben 2 punten. Vitesse vinden we op plek zeven met één punt meer.