6 april 2018 In de media

Fraser: “Enige juiste antwoord is winnen”

Vitesse hervat de race om de play-offs op zaterdag 7 april. Ditmaal maken de Arnhemmers zich op voor een avondje NAC in het Rat Verlegh Stadion. Na de zure thuisnederlaag vs Roda JC rest ons niets anders dan onze rug te rechten en een resultaat te behalen tegen de Parel van het Zuiden.
Hoofdtrainer Henk Fraser: “Natuurlijk hebben we revanchegevoelens na de nederlaag tegen Roda JC. We kunnen heel ingewikkeld gaan doen, maar het enige juiste antwoord is dat we moeten winnen.”

De Arnhemmers zijn al een geruime tijd in een strijd verwikkeld met de wisselvalligheid die aan de wedstrijden kleeft. “We zijn wisselvallig, dat valt niet te ontkennen, maar we hebben ook zeker aangetoond dat we de wedstrijd erna revanche kunnen tonen en een goed resultaat kunnen behalen. Het verschil met de vorige keren is dat we het nu écht móéten doen.”

Eerder dit seizoen won Vitesse overtuigend met 4-1 van NAC. Het is echter geen statistiek om aan vast te houden. Het NAC dat in de eerste competitieronde verslagen werd, is momenteel een wereld van verschil met het NAC dat de Arnhemmers zaterdagavond te wachten staat, weet ook Fraser. “Ik verwacht zaterdag een fel en gretig NAC. De ploeg gaat zeker niet zo naïef voor de dag komen zoals in de laatste onderline ontmoeting. Ze hebben in een korte tijd veel geleerd en zijn behoorlijk fanatiek. Wij moeten passie, strijd en lef om te durven voetballen daar tegenover zetten om een goed resultaat neer te zetten.”

Ook Roy Beerens weet dat er stevige klus te klaren valt in Breda. Beerens: “Wij hebben een tik te verwerken gekregen, maar we moeten door. We hebben flink hard getraind en moeten messcherp voor de dag komen. Het enige dat nu telt is resultaat.” Fraser kan in ieder geval nog geen beroep doen op Arnold Kruiswijk. Kruiswijk is op de weg terug, maar het duel met NAC komt nog te vroeg voor de verdediger.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: