2 februari 2018 In de media

Fraser: “Ik denk dat iedereen kan zien dat het een diamant is”

Henk Fraser is bijzonder gecharmeerd van Mason Mount. De Chelsea-huurling stak er tegen FC Groningen wederom met kop en schouders bovenuit. Mount maakte de 2-0.
"Hij was de enige die de eerste en tweede helft het niveau heeft vast kunnen houden", zegt Fraser tegen de NOS. "Dat is vooral mooi voor hem. Een zeer jonge, talentvolle speler met een goede kop. Ik was altijd voorzichtig om me uit te laten over dit soort mannen, maar ik denk dat iedereen kan zien dat het een diamant is."

Fraser kan geen beroep meer doen op Milot Rashica, die vertrokken is naar Werder Bremen. In plaats van hem speelde de achttienjarige Mitchell van Bergen. Fraser: "Ik merkte dat hij wat spanning had. Hij wil heel graag, dus dat is alleen maar goed. Soms geeft dat wat extra spanning. Dan vind ik dat niet erg. Hij zal het moeten laten zien. Nogmaals, hij wil heel graag. De zenuwen speelden hem parten."

Vroeg in de tweede helft maakte Roy Beerens zijn Eredivisie-rentree. Fraser heeft nog niet inzichtelijk hoe de aanvaller er fysiek gezien voor staat. "Ik heb hem pas twee dagen bij me, vandaar dat Mitchell begonnen is. Hij verdiende die kans. Ik moet nog zien hoe fit hij is, dus daar kan ik nog geen mening over geven. Feit is dat hij meteen bij de groep zit. Van de week gaan we testen hoe hij er écht voor staat."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: