8 september 2016 In de media

Fraser: ‘Concurrentie in de selectie is noodzaak’

Henk Fraser houdt van concurrentie en zijn selectie moet er eveneens van leven, zo stelt hij in Voetbal International.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vitesse vlak voor de transferdeadline aanvaller Adnane Tighadouini (Malaga) en centrale verdediger Matt Miazga (Chelsea) ophaalde.

"Ook al kun je niet direct inschatten of een aanwinst beter is dan de spelers die je al in je selectie hebt, zoals met Miazga, dan nóg zal het mensen triggeren", wijst Fraser naar de concurrentiestrijd. "Want wij willen het de top-vier dit seizoen lastig maken. Dan moet je van een bepaald niveau zijn. Niet alleen kwalitatief, maar zeker ook qua topsportmentaliteit."

Fraser leeft van de concurrentie in zijn team. "Voor een trainer is dat de beste hulplijn", ziet de coach. "Ik ben er namelijk van overtuigd dat voetballers niet alleen de meest hypocriete, maar ook de meest zuinige sporters zijn. Als ze iets niet per se hoeven te doen, dan zullen ze dat ook niet doen."

De coach wijst naar een atleet. "Iemand als Usain Bolt heeft al álle records in handen. Maar hij wil altijd sneller lopen of nóg meer medailles halen. De échte topsporters triggeren zichzelf, maar ze hebben daarbij wel een richtpunt nodig. Voetballers ook." Concurrentie is dus noodzaak. "En zo niet, dan ben je een vluchter. Dan hoor je niet in de topsport thuis."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: