13 juni 2016 In de media

Fraser: ‘Vitesse is perfect voor mij’

Hij kan het niet tegenspreken: Vitesse meldde zich precies op het goede moment bij Henk Fraser.
De trainer had weliswaar nog een contract voor een jaar bij ADO Den Haag, maar het is een publiek geheim dat hij het daar sinds de bemoeienissen van Chinese eigenaar Wang Hui minder naar zijn zin had. 

Zo werd Fraser onlangs onaangenaam verrast door het gedwongen vertrek van keeperstrainer Arno van Zwam en technisch manager John Metgod. Daarnaast had het erg lang geduurd voordat Wang afgelopen seizoen zijn financiële beloften nakwam.

"Maar", vult de 49-jarige Fraser, die voor twee jaar heeft getekend in Arnhem, snel aan, "een club als Vitesse komt altijd op het goede moment. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet een grotere uitdaging wordt."

Vitesse presenteert nieuwe trainer FraserDat Vitesse te boek staat als een 'lastige club' baart hem geen zorgen. ADO Den Haag heeft immers dezelfde reputatie. "En wat is lastig? Mensen die gedreven zijn, ambities en een uitgesproken mening hebben, kunnen als lastig betiteld worden. Maar ik weet niet of dat zo is. De mensen bij Vitesse hebben ambities en willen heel graag presteren. Daar houd ik van. Wat dat betreft, is dit een perfecte omgeving voor mij."

Gepassioneerd

In Arnhem waren ze het er op hun beurt snel over eens dat de zesvoudig international, die het grootste gedeelte van zijn profloopbaan bij Feyenoord voetbalde, de ideale opvolger zou zijn voor interim-trainer Rob Maas. "Henk staat in Nederland bekend als een heel krachtige persoonlijkheid", aldus algemeen directeur Joost de Wit. "Dat vinden wij ook."

Fraser paste naadloos in het profiel dat ze bij Vitesse in gedachten hadden. "Hij sprak heel gepassioneerd over zijn werk met jonge talenten", vertelt De Wit. "Dat heeft hij gedaan bij PSV en Feyenoord en bij Jong Oranje. En wij hebben zelf ook een aantal jongens die wij gaan doorschuiven naar de selectie. Daarnaast brengt hij een echte winnaarsmentaliteit mee. Dat waren wel ingrediënten die wij zochten."
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: