6 november 2016 In de media

Fraser: ‘We moeten ons kapot schamen’

Vitesse heeft zondagmiddag een absolute wanprestatie geleverd tegen Heracles Almelo. In het eigen GelreDome werd met 1-2 verloren van de Almeloërs.
Trainer Henk Fraser was na afloop zeer teleurgesteld in zijn ploeg.

'Waar we de vorige wedstrijden ons nog mochten verschuilen achter pech, is dat vandaag zeker niet het geval. We hebben collectief gefaald. Of ik het mezelf ook aanreken? Ja, we zijn een team, dus ik reken het mijzelf ook aan.'

Fraser baalt met name om het feit dat hij dit jaar enorm veel energie heeft gestopt in de mentale weerbaarheid van Vitesse. Dat leek soms weer de goede kant op te gaan, maar dat was vandaag weer ver te zoeken. 'We kiezen voor een teamsport en dan moet je ook een motivatie zijn voor je teamgenoten. Ze zijn nu soms te lief voor elkaar, ze geven elkaar niet op de flikker als er een slechte bal is', vertelt de coach.

'Nog harder werken'

'Als het niet op een normale manier kan met goed voetbal, dan moet het mentaal goed zijn. Een jaar geleden waren ze mentaal kwetsbaar en nu nog steeds. En daar hebben we behoorlijk wat energie ingestoken. Dus daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor, waaronder ik. Er moet meer uit de spelers zelf komen, daar moeten we mee aan de slag. We moeten nog harder werken.'

De trainer snapt dan ook dat het Vitesse-publiek vandaag een groot fluitconcert voor de ploeg overhad. 'Ik hoorde ook duidelijk 'schaam je kapot'. Dat moeten we ook, daar moeten we zeker niet omheen lullen.'Ik hoorde schaam je kapot, dat moeten we ook. Daar moeten we niet om heen lullen.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: