22 januari 2017 In de media

Fraser: ‘In eerste helft wedstrijd vergooid’

Henk Fraser was zaterdag zeer teleurgesteld in Vitesse. De coach van de Arnhemse club miste passie, beleving en discipline in de eerste helft in Groningen. ,,Daar hebben we de wedstrijd vergooid”, fulmineerde hij.
,,Ik moet zeggen dat ik het lastig vind waar te beginnen”, sprak Fraser op de persconferentie na de wedstrijd, die in 1-1 eindigde. ,,De emotie van de eerste helft zit er nog in.”

,,Ik denk dat we erg belabberd beginnen, ondanks het feit dat we als staf vooraf toch voldoende informatie hebben gegeven over Groningen. Ze hebben een uitstekende start na de winterstop. Dan is scherpte een eis.”

Wissel
Fraser greep al voor de rust in bij Vitesse. De Arnhemmers gingen over van 4-3-3 naar het 4-4-2-systeem. Daarbij werd in de pauze aanvoerder Gurman Kashia gewisseld. ,,Er waren er meer rijp voor een wissel”, zei de coach. ,,Groningen had de wedstrijd voor rust al kunnen beslissen. In de rust heb ik dus het een en ander aangegeven in verschillende toonhoogtes. De tweede helft heeft hersteld opgeleverd. Maar ik zit met gemengde gevoelens. Ik heb veel respect voor Groningen en trainer Ernest Faber, maar we hadden hier moeten winnen. Blij met dat punt ben ik niet.”

Kansen
Ernest Faber was milder in zijn oordeel. ,,We hebben helaas niet de effectiviteit getoond van de wedstrijd hiervoor (Heracles, 4-1 zege, red.). Wil je van een goede ploeg als Vitesse winnen, dan moet je de kansen afmaken. De tweede helft was van onze kant zeer slordig. Ik miste de precisie. We waren niet bij machte de zege binnen te halen.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: