29 maart 2018 In de media

Fraser: Graag ook Hofs meegenomen naar Sparta

Henk Fraser had als hoofdtrainer van Sparta volgend seizoen graag Nicky Hofs aan de technische staf toegevoegd. ,,Maar dat gaat helaas niet”, zegt de scheidend coach van Vitesse.
Fraser (51) stapt na dit seizoen over naar de club uit Rotterdam. Hij neemt uit Arnhem Aleksandar Rankovic mee. Het aflopende contract van de assistent wordt bij Vitesse niet verlengd.

,,Ik kies met ‘Ranko’ voor kwaliteit en vertrouwen”, verklaart Fraser. ,,Als hoofdtrainer zit je in de luxepositie dat je een assistent kunt meenemen. Ik had een ruime keuze, want er zijn ontzettend veel gekwalificeerde kandidaten. Maar ik kan niet iedereen meenemen.”

In dat opzicht valt de naam van Hofs (34). De Arnhemmer is dit seizoen door Vitesse toegevoegd aan de hoofdselectie. Dat is een schot in de roos. Hofs ontwikkelt zich snel in het trainersvak.

,,Ik had bij Sparta Nicky graag ook nog aan de staf toegevoegd”, zegt Fraser. ,,Hij is bij Vitesse een zeer waardevolle assistent. Een vakman. Betrouwbaar. Hij brengt kwaliteit. Maar niet alles is mogelijk.”

Bij Vitesse wordt Fraser na dit seizoen opgevolgd door de Rus Leonid Sloetski. De Arnhemse club wacht nog op diens werkvergunning. Hofs maakt volgend jaar met Edward Sturing en Raimond van der Gouw (keepers) als veldtrainer in de Gelderse hoofdstad deel uit van de begeleidingsstaf.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: