11 januari 2018 In de media

Fraser: Stormachtige ontwikkelingen bij Vitesse

Henk Fraser is er klaar voor met Vitesse. De coach ziet in een intensieve trainingsweek in Spanje de gretigheid en frisheid in de selectie van de eredivisionist terugkomen, voor een flitsende tweede seizoenshelft. En dat onder soms zware omstandigheden, zoals windkracht 6 op donderdagochtend.
,,Er zijn stormachtige ontwikkelingen bij Vitesse”, grapte de trainer van de Arnhemse club na afloop.

Fraser (51) maakte een kwinkslag naar de contractuele beslommeringen bij Vitesse. De coach heeft een aflopende verbintenis in Arnhem. Hij zit in Spanje nog aan met algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Marc van Hintum voor een evaluatie. Maar er is een klein wonder nodig voor een langer verblijf in Arnhem.

Fraser heeft zich dit seizoen geërgerd aan de bemoeienissen van de Russische commissaris Valeri Oyf. Daarbij liggen er voetbalinhoudelijk zware kwesties op tafel. Die vormen een zwaar beletsel voor een nieuwe overeenkomst.

De coach vervolgt onverstoorbaar zijn werk in Arnhemse dienst. Over de trainingsarbeid in Spanje is Fraser zeer te spreken. Vitesse moet zich in de tweede helft van de competitie weer omhoog werken in de eredivisie. Volgende week dinsdag hervat de Arnhemse club de competitie met een inhaalwedstrijd tegen Sparta.

,,Ik heb er ontzettend veel zin in”, stelt hij. ,,We hebben heel veel goed te maken.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: