3 maart 2017 In de media

Fraser: Boeiende finale in De Kuip

Met AZ als tegenstander in de bekerfinale wacht Vitesse op zondag 30 april een boeiend gevecht. Dat stelt trainer Henk Fraser van de Arnhemse club. ,,Cambuur en Sparta hebben het uitstekend gedaan. De finale is tussen twee gelijkwaardige teams.”
Vitesse plaatste zich woensdag ten koste van Sparta (2-1) voor de eindstrijd in De Kuip. Na twee dagen van herstel volgt voor Vitesse alweer de competitie. Tot 30 april hoeft de coach niemand te motiveren. ,,Iedereen wil die finale spelen”, weet Fraser. ,,Dat maakt deze periode mooi en interessant.”

Fraser ziet de gretigheid in de groep. ,,We voetballen nog niet altijd goed, maar we strijden op twee fronten voor de prijzen mee (Europees voetbal, red.). Als ik zie hoe Maikel van der Werff werkt aan zijn herstel, dan zie ik de beleving. Hij wil graag de bekerfinale halen. En hij is op de goede weg. Normaal gesproken keert hij binnen twee weken terug.”

Al heerst er een opperbeste stemming bij Vitesse, Fraser waakt voor al te veel euforie. ,,Het seizoen is momenteel nog helemaal niet geslaagd. Daarvan is pas sprake als we iets winnen. De beker is een tastbare prijs. Europees voetbal ook. Daar gaat het om.”

,,In de beker is het nu AZ. Of ik dan liever Cambuur had gehad? Nou, Cambuur heeft AZ ook tot een slijtageslag gedwongen. En wij hebben in de winter tegen Cambuur geoefend en dat ging ons niet eenvoudig af (0-0). Dus dat was ook lastig geworden. Nu wordt het een boeiend gevecht met AZ.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: