26 januari 2018 In de media

Fraser: Matavz speelt als hij strafzaak van zich kan afzetten

De voorbereiding van Vitesse op het duel met PEC Zwolle is deze week flink verstoord. De Arnhemse club was in de ban van de tuchtzaak van Tim Matavz.
De Sloveen mag, in afwachting van het beroep, meedoen in Overijssel.

Matavz is voor trainer Henk Fraser onbetwist de eerste spits van Vitesse. ,,Maar we moeten wel echt even kijken hoe zijn gemoedstoestand is”, stelde de trainer vrijdagmiddag. ,,Hij is zeer teleurgesteld. Dat is duidelijk. Hij moet honderd procent met PEC bezig zijn. Dan speelt hij ook.”Niet zeurenFraser wil niet te veel nadruk op de gemankeerde voorbereiding leggen. ,,We moeten niet zeuren. De verstoorde voorbereiding ligt in beginsel bij ons. We kunnen daar niemand de schuld van geven. De groep is wel zo volwassen dat er gewoon goed is getraind. Voor ons als staf was het noodzakelijk alternatieven uit te proberen. Dat is niet anders. Uiteindelijk heeft dit alles vooral invloed op één speler.”

Fraser mist voor het duel met PEC (zaterdagavond 19.45 uur) Arnold Kruiswijk. De verdediger heeft weer last van zijn rug. Maikel van der Werff maakt voor de eerste keer sinds maanden weer deel uit van de wedstrijdselectie. Navarone Foor (naweeën arm uit de kom), Charlie Colkett (knie) en Alexander Büttner (verbannen naar beloftenteam) zitten niet bij de groep.Inhaalrace,,PEC is weer een topwedstrijd voor ons”, zei Fraser na de afsluitende training voor het duel in Zwolle. ,,We zijn met een inhaalrace bezig. Daarmee zijn de belangen voor ons erg groot. PEC zit in een zetel. Die club staat terecht zo hoog op de ranglijst. Ze hebben dat daar zelf allemaal verdiend.”

,,Wij moeten de goede zaken van Heerenveen meenemen. We kregen veel kansen en haalden een zeer behoorlijk niveau. Door twee momenten (de klap van Matavz en het ballenknijpen van Matt Miazga) en de uitslag (1-1) heeft niemand het daar nog over. Maar er zijn zeker aanknopingspunten.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Bruns; Rashica, Matavz, Linssen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: