14 juni 2016 In de media

Fraser: niet als idioot langs de lijn staan

De top van Vitesse werd bijna omver geblazen door de passie waarmee Henk Fraser zich tijdens de gesprekken met de club presenteerde.
Weet Fraser dit als de Nederlandse Diego Simeone op de jonge talenten en Chelsea-pareltjes bij de club over te brengen, dan gelooft de club net als onder Peter Bosz weer heilig in een topvijfklassering.Fraser mocht gisteren dan net als de Argentijnse coach van Atletico Madrid volledig in het zwart gekleed zijn en van binnen hetzelfde vuur hebben branden, hij verzekerde dat hij nooit als Simeone langs de lijn zal stuiteren. Fraser toonde zich na ruim twee turbulente jaren bij ADO, waar hij voor enkele tonnen werd losgeweekt als opvolger van Rob Maas, een gentleman. „Ik ben er heel dankbaar voor wat ik in Den Haag heb mogen doen en leren.”

Hij kijkt ernaar uit om na eerder bij de jeugd van PSV, Feyenoord en Jong Oranje (als assistent) opnieuw met een verzameling (top)talent te werken. Van namen als Marvelous Nakamba, Valeri Qazaishvili en Milot Rashica beginnen de handen van Fraser al te jeuken. Bovendien hoopt de club na de Braziliaan Nathan ook op zijn minst Lewis Baker nog een jaar van Chelsea te kunnen huren. Met Fraser haalt Vitesse een trainer die goed met verschillende culturen en jeugd uit de voeten kan.

„Daarnaast krijg ik vaak voor elkaar dat spelers lef tonen en het maximale uit zichzelf halen”, zegt Fraser. „Je voegt ook een stuk van jezelf toe, als trainer. Niet dat ik mezelf met hem vergelijk, maar Simeone heeft een drive en mentaliteit, waarmee hij een bepaalde duelkracht in zijn ploeg brengt. Ik geloof dat mijn kwaliteiten liggen in het naar boven brengen daarvan.”

Fraser wil geen ploeg die alleen vaart op talent en haalt Simeone zelf al aan. „Of hij een voorbeeld is? Qua passie, zeker. Maar als ik hier ineens als een idioot langs de lijn ga staan, verlies ik mijn geloofwaardigheid. Mensen die mij een gek vonden op het veld, waarbij ik ook vaak op de scheidsrechter reageerde zeggen dan: ’daar heb je hem weer’. De aard van het beestje kun je niet veranderen, maar ik hou die emoties wel onder controle. Al heb ik van binnen dezelfde drive.”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: