17 december 2017 In de media

Fraser: Te weinig gedaan met overwicht

Vitesse baalde zaterdagavond in Enschede. De Arnhemse club morste met de 1-1 tegen FC Twente opnieuw punten. ,,We hebben te weinig gedaan met ons overwicht”, stelde trainer Henk Fraser.
De coach van Vitesse doelde daarmee vooral op de eerste helft. ,,Na rust was er meer evenwicht”, stelde Fraser. ,,Maar uit de eerste helft moeten we meer halen.”

Fraser stond vierkant achter de keuze van het 5-3-2-systeem. ,,De veldbezetting was beter”, sprak hij. ,,We wilden ons voordeel aan de zijkanten uitbuiten. Lassana Faye en Julian Lelieveld hebben het goed gedaan.”

,,We zitten in een moeilijke periode en spelen dan een uitwedstrijd. Daarin zijn we dwingender geweest dan in onze vorige duels. Achterin stond het goed, op dat ene moment bij de goal na. Liepen er toch te veel achteruit. Voorin waren er wel degelijk kansen. Maar we hebben daar niet het maximale uit gehaald.”

De frustratie bleef, stelde Fraser. ,,Bij iedereen. We hebben de arbeid geleverd. Maar we moeten op dit moment ook eerlijk zijn. Vitesse is niet in goeden doen. Dan zijn er nu wel aanknopingspunten.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: