29 januari 2017 In de media

Fraser: Topweek voor Vitesse

Trainer Henk Fraser heeft de selectie van Vitesse twee dagen vrij gegeven. De Arnhemse spelersgroep moet herstellen van de loodzware wedstrijden tegen Feyenoord in de beker en AZ in de competitie. ,,Ze hebben dit ook even verdiend”, stelde de coach zondag na de 2-1 overwinning op de Alkmaarders. ,,Dit was een topweek voor Vitesse.”
Na de slijtageslag tegen AZ wees Fraser op de kwartfinale van de KNVB-beker. ,,Wij hadden een dag minder rust dan AZ (die club speelde op woensdag tegen Heerenveen, red.) en dat is behoorlijk pittig”, zei Fraser. ,,Het eerste kwartier was ook niet echt heel erg goed. Maar we groeiden in de wedstrijd en hadden het geluk bij de eerste goal. Aan de andere kant gingen we ook op zoek naar de voorsprong. Daarvoor werden we beloond.”

Fraser wees op de weerbaarheid en mentaliteit van zijn spelers in de spannende slotfase. ,,De vermoeidheid sloeg ook toe. Een compliment naar de spelers. We hebben twee uitstekende resultaten geboekt tegen twee uitstekende ploegen. Als we dit kunnen brengen, dan moeten we dat uitbouwen naar meer.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: