17 oktober 2017 In de media

Fraser: Wel beetje misselijk dat we tweede plek missen

Henk Fraser maakt zich zorgen bij Vitesse. Hij mist karakterjongens in zijn selectie. Gasten die passie oproepen en iedereen op hun plek zetten. Het is een gevolg van de tijdsgeest, vreest de coach.
,,Ik had Louis van Gaal bij Sparta, Ton Pattinama bij FC Utrecht, John Metgod bij Feyenoord en Eugène Hanssen bij Roda”, stelt Fraser vast. ,,Zulke types zie ik nu niet. Maar daar gaat het wél om. Je moet energie uitstralen. Neem de wedstrijd tegen Heracles. Dan is er niemand die opstaat en de boel meeneemt.”

De coach kijkt in de spiegel. ,,Willem van Hanegem is mijn voorbeeld. Die straalde altijd rust uit. Ik ben niet van dat schreeuwen en springen aan de zijlijn. Maar het is blijkbaar toch nodig. Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan om het beoogde effect te sorteren.”

Fraser neemt de wijze lessen van Almelo mee Europa in. De knop bij Vitesse moet om naar Zulte Waregem. ,,Als wij wél initiatief nemen, zuinig zijn in balbezit en zorgen dat de onderlinge afstanden kloppen, als wij doordekken, dan kunnen we best goed voetballen. Maar laten we dat na, zoals bij Heracles voor rust, dan komen wij onherroepelijk in de problemen. Het is duidelijk dat al die aspecten in Waregem beter moeten.”

Vitesse reist als de nummer vier van de eredivisie naar België. Niet als de nummer twee achter PSV. ,,Het is niet zaligmakend, maar ik ben daar wel een beetje misselijk van”, zegt de trainer van Vitesse. ,,De waarde van de tweede plek was een goed gevoel. Maar we staan waar we horen te staan.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: