17 augustus 2012 In de media

Fred Rutten: ‘ik ben geen voorstander van kunstgras’

Zaterdag 18 augustus staat de eerste uitwedstrijd op het programma. In Zwolle treft Vitesse op kunstgras de kampioen van de Jupiler League van vorig seizoen.

Tijdens het persmoment sprak hoofdtrainer Fred Rutten met de aanwezig media. Het ging niet alleen over PEC Zwolle vs Vitesse. Er werd Rutten ook gevraagd naar Janssen.

"Ik ben blij dat iedereen fit is teruggekomen van de interlandwedstrijden", opende Rutten het praatje met de media.

De wedstrijd in Zwolle wordt zaterdag gespeeld op een nieuw kunstgrasveld. "Ik ben geen voorstander van kunstgras. We hebben er deze week niet speciaal op getraind. Alleen vandaag. Om de spelers toch even te laten wennen. Ik wil er geen thema van maken."

Over de mogelijke komst van Theo Janssen was Fred Rutten duidelijk. "Theo en Vitesse zijn er uit. Tussen de clubs gaat het ‘stroperig’. Het zou een enorme teleurstelling zijn voor Theo, voor mij en natuurlijk voor de supporters als het niet rond komt."

"Dat er nog geen versterkingen zijn baart mij wel zorgen ja. Maar we hebben nog twee weken. Bij PSV kwamen ze vorig seizoen ook op het laatste moment. Het vertrouwen is groot dat het goed komt. Met dit kader is dezelfde prestatie als vorig seizoen weer knap."

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: