29 augustus 2012 In de media

Fred Rutten: ‘Theo Janssen belangrijke schakel’

Dinsdag stond de media even op grote schaal stil bij de terugkeer van Theo Janssen. Het was tijdens de presentatie, naast directeur Erwin Kasakowski, voornamelijk de middenvelder die zijn komst naar Vitesse toelichtte.
Hoofdtrainer Fred Rutten deed dat woensdag. ‘Voor de club en de supporters is het prachtig dat Theo terug is.’

Theo Janssen trainde woensdag voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeggenoten. De middenvelder is voor hoofdtrainer Fred Rutten geen onbekende. Hij kent Janssen nog uit zijn periode in Enschede bij FC Twente. Heeft die tijd er mede voor gezorgd dat hij nu in Arnhem speelt? "Ik heb mijn nek er wel voor uitgestoken", zegt Rutten. "Natuurlijk, het heeft lang geduurd, maar ik wist al die tijd dat het uiteindelijk goed zou komen. Het contact in de afgelopen periode met Merab Jordania is meer dan regelmatig geweest en wij waren allebei positief over zijn komst. Uit die gesprekken haalde ik mijn vertrouwen. Iedereen, de club en de supporters, is er hartstikke blij mee."

Wat voor rol ziet Rutten weggelegd voor Theo Janssen? "Theo kan zijn jarenlange in de Eredivisie opgebouwde ervaring overbrengen op met name de jongere spelers. Hij kan dit elftal helpen en naar een hoger niveau tillen. Theo kan dat echter niet alleen en zo moet er ook niet naar hem worden gekeken. Hij is één van de spelers die van meerwaarde is. Wij doen het met z’n allen. En met wij bedoel ik de staf en de spelersgroep. Maar dat hij een belangrijke schakel kan worden, dat is duidelijk."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: