9 december 2012 In de media

Fred Rutten: welkom terug op aarde

Fred Rutten verwacht dat de spelers van Vitesse na de 3-1 nederlaag bij VVV weer met beide beentjes op de grond staan. “Welkom terug op aarde”, heb ik net in de kleedkamer gezegd.”
De coach van Vitesse vond het verval na de gelijkmaker vlak voor rust te groot. "De tweede helft was onder de maat en het contrast met het spel voor rust veel te groot. Als je denkt dat je heel goed bent, kun je hard vallen. Misschien zit dat toch in die koppies. Onze grootmakers waren er vandaag niet. Alleen Van Ginkel was top", oordeelde Rutten hard.

Geen titelkandidaat

De ervaren oefenmeester probeerde vervolgens de druk weg te halen bij zijn groep dat voor het eerst tegen een nederlaag opliep. "We zijn geen titelkandidaat meer", sprak Rutten zelfs op de persconferentie in De Koel. "Ja, ik ga nu even mee mee de opportunistische buitenwereld die dat steeds heeft geroepen."

Verval groot

Over de eerste helft in Venlo was Rutten wel tevreden. "Dat ging eigenlijk heel makkelijk. Zij deelden alleen wat kleine plaagstootjes uit. Je kunt 2-0 en zelfs 3-0 maken. Maar na de 1-1 is het verval wel heel groot ineens. Natuurlijk, je kunt hier een keer tegenaan lopen en ik denk ook dat dit een incident is. Duidelijk is wel dat wij alleen sterk zijn, als we echt een collectief zijn. Nu viel het in de tweede helft uit elkaar en dat past eigenlijk niet bij ons."

 

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: