13 augustus 2012 In de media

Fred Rutten: ‘Ik zie soms de oude Reis weer’

Jonathan Reis hoopt dat zijn tweede seizoen bij Vitesse succesvoller wordt dan zijn eerste. De aanvaller wist in zijn eerste halfjaar in Arnhemse dienst nog geen potten te breken, maar zondagmiddag was hij belangrijk voor Vitesse en redde hij met een vrije trap een punt tegen ADO Den Haag.
"Je ziet dat Jonathan aan het vechten is om terug te komen", zei Fred Rutten.

De coach werkte bij PSV al samen met Reis en wil nu bij Vitesse het beste in de Braziliaan naar boven halen. "Ik zie veel acties van hem waarvan ik denk: ‘ja, dit is Jonathan weer’. Maar hij is er nog niet", vertelde Rutten aan De Telegraaf. "Lang niet alles wat hij wil, lukt ook. Het kost tijd om die stabiliteit in zijn prestaties te krijgen. Dat is niet gek als je er zó lang uit bent geweest. Hij zegt dat het verleden niet meer in zijn hoofd speelt, maar ik denk dat het er nog wel degelijk zit bij hem."

Het laatste Eredivisie-doelpunt van Reis dateerde bijna van twee jaar geleden: op 26 november 2010 was hij voor het laatst trefzeker in de Nederlandse competitie. "We hadden geen geluk", analyseerde de spits. "Dit is echter pas de eerste wedstrijd, die is altijd moeilijk. We worden als team steeds beter, en ik zelf ook. Wilfried Bony maakt een doelpunt, ik maak een doelpunt. Dat is goed voor ons als spitsen. Onze ontwikkeling gaat stapje voor stapje."

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: