10 augustus 2012 In de media

Fred Rutten: ‘Nederlaag met perspectief’

Vitesse-trainer Fred Rut­ten sprak gisteravond na de Euro­pese uitschakeling door FC Anzji van ‘een nederlaag met perspec­tief’ voor de Arnhemse ploeg.
„ Zeker als we ons voor het einde van de transfermarkt nog kunnen versterken”, stelde Rutten na de 0-2 tegen het team van trainer Guus Hiddink in GelreDome. „Over twee wedstrijden zie je dat Anzji wat meer gelouterd is dan Vi­tesse. Wij zijn nog broekies. Kijk vooral maar eens naar de manier waarop we de doelpunten tegen krijgen.”

„Het kwam uit wat ik vooraf zei”, vervolgde Rutten zijn analyse. „We hebben kansen gekregen, al waren dat er minder dan tijdens de wedstrijd van vorige week in Moskou. Natuurlijk ben ik teleur­gesteld dat we uitgeschakeld zijn, maar aan de andere kant heb ik ook dingen gezien die bij ons steeds beter worden.”

Zoals? Rutten: „We durven steeds meer van achteruit te voetballen. Het was voor ons moeilijk er door­heen te komen, maar we speelden tegen een goed georganiseerde te­genstander. We zien nog niet goed waar de winststukken liggen, waar we aanvallend de beste mogelijkhe­den hebben. Dat was vandaag over de linkerkant. Daar moeten we nog meer van profiteren.”

„Toen we begonnen gaven we veel kansen weg”, wees Rutten op de wedstrijden in de vorige voorron­de, tegen Lokomotiv Plovdiv (eer­ste duel 4-4, tweede partij 3-1). „Vandaag hebben we behoudens de kans van Mbark Boussoufa in de eerste helft weinig weggege­ven.”

Rutten vond het lastig aan te ge­ven waar Vitesse nu staat, drie da­gen voor de start van de competi­tie, de thuiswedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag.

„ De contouren van het team zijn redelijk zichtbaar. We doen in Ne­derland wel eens geringschattend over de Russische competitie, maar die ploegen zijn fysiek heel sterk. In Nederland zullen we niet veel van dit soort wedstrijden krij­gen. Of we er al zijn, of niet, dat vind ik moeilijk te zeggen. Maar ik heb wel vertrouwen richting zon­dag.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: