25 juli 2012 In de media

Fred Rutten: ik ben soms vervelend

Trainer Fred Rutten is vol ambitie met Vitesse. Maar hij snapt wel dat de ploeg nog niet klaar was voor de Europa League wedstrijd in Bulgarije tegen Lokomotiv Plovdiv.
"Dat kan ook niet na pas twee-en-een halve week. Maar nu zijn we alweer een week verder. Ik wil ook niet teveel afgaan op een momentopname, want vorig jaar zag het er heel stabiel uit."

Rutten uit zich zeer nadrukkelijk op de trainingen. "Misschien moeten ze aan mijn aanpak wennen, want ik kan soms heel vervelend zijn. Ze worden goed betaald, dus mag ik wat eisen. In de subtop is dat al zo, maar in de top nog veel meer. Ik heb als doel om deze club naar een ander level te helpen."

"Dat Aissati niet komt, is voor mij geen thema. Ik kijk alleen maar naar wie er wel bij zijn. Zo ben ik ook niet bezig met Alexander Büttner. In mijn achterhoofd denk ik wel aan de toekomst. We zijn op de achtergrond bezig om de selectie nog wat injecties te geven."

"De hitte zal bij de wedstrijd wel meevallen, want we houden het dak dicht tot vlak voor de aftrap. En we gaan pas op de dag van de wedstrijd in een hotel zitten. De spelers mogen lekker thuis slapen."

De onrust bij Lokomotiv Plovdiv wil de trainer niet belangrijk maken. "Dat mag nooit de focus zijn. Als je in de top heb gewerkt, moet je kunnen omgaan met het randgebeuren. Het belangrijkste is wat er in de kleedkamer gebeurt. Van dit soort dingen moet je niet onrustig worden."

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: