8 augustus 2012 In de media

Fred Rutten hoopt nog steeds op Theo Janssen

Het seizoen begint vrijdag. Maar Vitesse-trainer Fred Rutten weet nog steeds niet wat hij van zijn eigen club moet verwachten. De leiding van Vitesse is nog volop bezig op de markt, maar heeft geen haast.
Rutten heeft nog steeds goede hoop dat Theo Janssen naar Arnhem komt. Twee weken geleden meldden de Arnhemmers zich bij Ajax om Janssen over te nemen: ‘Ik wil hem er graag bij hebben en dat heb ik ook aangegeven. Theo is een echte winnaar. Ik heb hem er bij FC Twente destijds ook niet voor niets bij gehaald. En uiteindelijk werd hij daar ook kampioen.’

Vitesse is nog in onderhandeling met Ajax en legde de afgelopen week een nieuw bod neer voor de Arnhemmer, die zelf ook wel oren heeft naar een overgang. Rutten wacht op wat komen gaat. ‘Onderhandelingen doen anderen. Ik wacht wel af. Het is in ieder geval de bedoeling dat er nog meer versterkingen komen.

Dat is ook nodig. Dat hebben de duels van de afgelopen weken wel uitgewezen. Nederlagen moeten niet meer zo gemakkelijk geaccepteerd worden. Die mentaliteit heerst hier nog veel te veel. Alleen talent is niet genoeg, ledereen denkt dat Jordania alles alleen doet, maar wij praten geregeld over alles. Die man heeft een uitstekende kijk op voetbal en begrijpt ook wat er nodig is om verder te komen.

Vitesse heeft vorig jaar in mijn ogen maximaal gepresteerd met het materiaal dat er was. En de bedoeling is toch om verder te stijgen en de club naar een hoger niveau te brengen. Theo zou daar een grote rol in kunnen spelen. Voorlopig zijn er hier vooral spelers vertrokken deze zomer, maar de markt is nog een kleine maand open.

Intussen tekende Simon Cziommer al wel een eenjarig contract bij de Arnhemmers. Vorige week kwam hij al in actie als invaller in de wedstrijd tegen Anzhi. De middenvelder zou alleen meetrainen om zijn conditie op peil te houden. ‘Maar wat niet de bedoeling was, is toch de bedoeling geworden.’ De middenvelder zal het komende seizoen nummer vijftien gaan dragen.

Voetbal International magazine wk 32 / Foto’s SV

Hoofdsponsor: