18 augustus 2012 In de media

Fred Rutten luidt de noodklok: ‘Ander beleid voeren met transfers’

Vitesse-trainer Fred Rut­ten maakt zich zorgen over het uit­blijven van versterking. Dat erken­de de coach vrijdagmiddag, tijdens het perspraatje aan de vooravond van de uitwedstrijd van deze zater­dag tegen PEC Zwolle.
Op de vraag of hij zich zorgen maakt, antwoordde Rutten reso­luut: „ Ja. Als je de intentie hebt in de subtop van de eredivisie te spe­len, dan moet er versterking bijko­men. En we hebben nog maar twee weken om iets te doen op de transfermarkt. Afgezien van vorig jaar bij PSV, toen er ook laat spe­lers bijkwamen, had ik bij mijn vo­rige clubs het team altijd vier we­ken voor het begin van de competi­tie in orde. Dat heeft met beleid te maken. Ik zou een ander beleid voeren.”

Harde woorden van Rutten, die be­wust met zijn kritiek naar buiten komt om de clubleiding wakker te schudden. Rutten ziet het neerzet­ten van een topsportklimaat als zijn voornaamste klus in Arnhem. En in dat streven moet de coach bijvoorbeeld tandenknarsend toe­zien dat Vitesse de komst van Theo Janssen nog steeds niet heeft rondgemaakt.

„Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt met de transfers, want mijn vertrouwen is heel groot”, al­dus Rutten. „En wat Theo betreft: hij en Vitesse zijn eruit. Tussen de clubs gaat het stroperig. Ik heb be­grepen van onze algemeen direc­teur ( Erwin Kasakowski, red.) dat ze van stroop olie gaan maken. Ik hoop dat de komst van Theo bin­nen een week rond is. Als het niet lukt, dan is dat voor Theo, voor mij en voor de supporters een enorme teleurstelling.”

Nog zonder Janssen gaat Rutten deze zaterdag met zijn ploeg op be­zoek bij promovendus PEC Zwol­le, dat zijn thuiswedstrijden af­werkt op kunstgras. „Ik ben geen voorstander van kunstgras”, aldus Rutten. „We hebben geen speciale voorbereiding gehad. Vandaag heb­ben we een keer getraind op het kunstgras op Papendal, maar dat gras is niet overal hetzelfde. Ik maak er verder geen thema van. We moeten gewoon voetballen, ook als de omstandigheden anders zijn dan je graag wilt hebben.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: