6 december 2012 In de media

Fred Rutten positief over social media

In een interview met Fred Rutten, trainer van Vitesse en momenteel gedeeld koploper in de Eredivisie, wordt de positieve rol belicht die social media als Twitter en Facebook kan vervullen bij het leren omgaan met een bepaald verwachtingspatroon.
Volgens Rutten gaat het heel snel tegenwoordig: “Sommige sociale media hebben een slechte naam, maar ik zie Twitter en Facebook wat dit betreft als positieve ontwikkelingen. Spelers raken daardoor snel gewend aan de hoge verwachtingen en aan het feit dat iedereen een mening over je heeft. Als je daar niet tegen kunt, hoor je niet op dit niveau thuis.”

De rol van social media bij het leren omgaan met het open karakter van de hedendaagse samenleving is volgens Rutten dus positief. Het leert spelers omgaan met het feit dat iedereen een mening over ze heeft en dat is een vereiste van de hedendaagse voetballer zo stelt de trainer. Rutten is daarmee positief over de rol van social media als hoor-en-wederhoor met externe invloeden, het zegt echter niets over het verzenden en de inhoud van updates door de spelers.

In Eindhoven was de trainer al gewend geraak aan druk die gedoodverfde titelkandidaat elke dag voelt. Bij Vitesse in Arnhem ligt dat volgens hem anders. “Wij zijn nog niet in de positie dat we dezelfde druk voelen als bij PSV, Ajax en tegenwoordig ook FC Twente. Daar moeten ze kampioen worden bij ons is het verwachtingspatroon inmiddels ook hoger, maar dat is wat anders dan elke dag de druk van de media, supporters en de club zelf voelen.”

Eerder dit jaar, tijdens de Spelen in Londen, werd de rol van social media vanuit een ander perspectief belicht. De nieuwe vorm van communiceren werd als een druk ervaren, er zouden zelfs medailles door zijn misgelopen. Fred Rutten kiest hiermee dus voor een andere benadering, spelers zullen eraan moeten wennen dat vandaag de dag iedereen een mening over ze kan hebben, een dik schild is vereist om succesvol te zijn.

Overigens zitten nog niet veel speler van Vitesse op Twitter. We hebben een lijstje gemaakt, missen we nog iemand?

 

Arnhem-direct.nl

Arnhem-direct.nl/ Foto’s SV

Hoofdsponsor: