26 augustus 2012 In de media

Fred Rutten wil meer rust in de ploeg

Fred Rutten deelde na de 2-0 zeg bij Willem II complimenten uit aan Piet Velthuizen. “Soms vond ik hem nog wel eens een spring in het veld.”
"Maar hij straalt steeds meer rust uit. Hij was belangrijk voor ons vandaag."

Ook over Jonathan Reis is de coach tevreden. Rutten bracht de Braziliaan terug op niveau na langdurig blessureleed. "Hij was voor 99 procent afgeschreven, maar heeft veel karakter getoond. Reis is nog niet topfit en kan nog beter, maar chapeau voor hem."

Vitesse won in Tilburg voor de tweede maal op rij, hoewel de tegenstand vrij zwak was. "Ik ben over ons spel wisselend tevreden. Soms was het er wel en soms niet. Er moet meer rust komen in het elftal. Dat vraagt gewoon wat tijd en heeft vertrouwen nodig. Dat missen we nog. En vertrouwen komt alleen met punten", weet de Vitesse-coach.

Over de aanstaande, maar volgens zaakwaarnemer Rob Jansen nog altijd niet afgeronde komst van Theo Janssen naar Vitesse, wilde Rutten weinig kwijt. "Ik weet het echt niet." Om daar even later weer aan toe te voegen. "Ja, het vreet aan me dat het zo lang heeft geduurd allemaal. Daarom vroeg ik me vrijdag ook af in welke film ik was beland. Eerst Theo, dan kijken we verder."

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: