17 november 2012 In de media

Fred Rutten wil niet trainen bij kaarslicht

Vitesse werkt deze zater­dagmiddag zijn laatste training af voor de thuiswedstrijd tegen NEC. Dat doet de ploeg van trainer Fred Rutten in GelreDome, waar de Noord-tribune wordt opengesteld voor supporters
Normaal gesproken traint Vitesse op sportcentrum Papendal. Rut­ten wijkt nu dus uit naar het sta­dion, maar dat heeft niets te ma­ken met het speciale karakter van de ontmoeting met NEC, het duel tussen de nummers drie en zeven van de eredivisie. „We trainen za­terdag om kwart over vier”, expli­ceerde Rutten vrijdag tijdens het wekelijkse persuurtje. „Dat wilde ik vorige week zaterdag ook doen, voor de wedstrijd tegen FC Twen­te. Die was ook zondags om half een. Maar toen we zaterdag gingen trainen, werd het al donker. Daar­om trainen we nu in GelreDome. Dan lopen we niet het risico dat we bij kaarslicht moeten trainen.”

De 49-jarige coach maakt zondag voor de eerste keer de Gelderse derby mee. „Je merkt dat dit een speciale wedstrijd is. De mensen praten hier meer over dan over an­dere wedstrijden. De rivaliteit tus­sen beide clubs hoort bij sport. Ik houd daar wel van, zolang het sportief is”, aldus de oefenmeester uitWijchen. „Wij bereiden ons op de normale manier voor. Ik zie de derby als een van de wedstrijden in de reeks mooie wedstrijden”, doelde Rutten op de duels met AZ (1-2 nederlaag), Ajax (0-2 zege), FC Twente (0-0), NEC en PSV (uit, volgende week zondag).

„We spelen nu tegen een ploeg die zeker in uitwedstrijden goede re­sultaten behaalt”, zei Rutten over NEC. „In dat elftal zit een behoor­lijke portie agressie en een goede teamgeest. Wij moeten allemaal bij de les zijn, dan kunnen we goed presteren.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: