15 december 2021 In de media

Frederiksen dirigeert Vitesse met twee ‘wondergoals’ naar volgende ronde beker

Vitesse overwintert door Nikolai Baden Frederiksen in de KNVB-beker. Met twee ‘wondergoals’ van de Deen versloeg de Arnhemse club gisteravond Sparta Rotterdam. De zege was terecht, maar de equipe van coach Thomas Letsch overtuigde allerminst: 2-1.

Letsch wijzigde zijn basis tegen Sparta op vier plekken. Eli Dasa was geblesseerd. Sondre Tronstad, Thomas Buitink en Daan Huisman startten op de bank. Voor de bekerconfrontatie kregen Romaric Yapi, Toni Domgjoni, Yann Gboho en Nikolai Baden Frederiksen een kans.

In een armzalige pot maakte Frederiksen het verschil. De Deen kwam nauwelijks in het stuk voor. Maar hij haalde wel maximaal rendement uit twee doelpogingen.

Frederiksen werkte vlak voor rust een achterstand voor Vitesse weg. Na 33 minuten kreeg Sparta terecht een strafschop. Vito van Crooij was Riechedly Bazoer in de counter te snel af. De Vitessenaar hanteerde vervolgens totaal onnodig de noodrem. Van Crooij schoot de penalty zelf gedecideerd binnen: 0-1.

Frederiksen, tot dan toe onzichtbaar, zorgde na 41 minuten met een vrije trap voor de gelijkmaker. Doelman Tim Coremans schatte de dwarrelbal van de Deen volledig verkeerd in: 1-1.

Bazoer kon in de rust douchen. Vitesse had vervolgens ook zonder de vormgever het initiatief. Zo verscheen Loïs Openda op een steekpass van invaller Huisman alleen voor Sparta-doelman Coremans. De Belg verprutste de kans.

Frederiksen was daarentegen wel scherp voor het doel. De Deense spits, in de zomer weggeplukt bij Juventus, werkte de bal na 80 minuten op heerlijke wijze met de hak binnen voor de 2-1.

Vitesse won zo een duel zonder franje. Maar met de zege voldeed de Arnhemse equipe wel aan de eisen van coach Letsch. Zaterdag staat de Gelderse equipe weer tegenover Sparta, maar dan in de competitie.

Vitesse-Sparta 2-1 (1-1)
33. Van Crooij (pen.) 0-1, 42. Baden Frederiksen 1-1, 80. Baden Frederiksen 2-1