14 maart 2010 In de media

Friezen kapen winst weg bij Vitesse

Vitesse heeft tegen sc Heerenveen verzuimd drie kostbare punten aan het magere totaal toe te voegen. De Arnhemse ploeg pakte in het Gelredome zelfs helemaal geen punt, want tegen de verhoudingen in wonnen de Friezen door een prachtig doelpunt van Roy Beerens met 1-0.

Een domper voor Vitesse, dat na rust een handvol kansen kreeg om op voorsprong te komen.

Voor beide clubs stond veel op het spel. Vitesse en Heerenveen presteren dit seizoen ondermaats en hebben hun plek voor volgend seizoen in de eredivisie nog lang niet veilig gesteld. Dat was af te zien aan het armoedige voetbal in het Gelredome.

Vitesse werkte hard, maar voetballend klopte er aanvankelijk weinig van. Voor rust lukte vrijwel geen enkele combinatie, waardoor er nauwelijks lijn zat in het spel. Bij Heerenveen was dat, zeker op het middenveld, iets beter verzorgd, maar de zodra het strafschopgebied in de buurt kwam, stokten de aanvalsacties. Roy Beerens op rechts en Filip Djuricic op links raakten amper een bal goed.

De beste kans in de eerste helft was voor Heerenveen. Beerens faalde echter oog in oog met doelman Piet Velthuizen. Ook Henk Timmer, de doelman van Heerenveen, behoefde nauwelijks in actie te komen. Alleen Nicky Hofs testte de geroutineerde keeper met een krachtig afstandsschot.

Na rust had Timmer het een stuk drukker. Met opportunistisch voetbal zocht Vitesse steeds nadrukkelijker de aanval. Calvin Jong-a-Pin en de Braziliaan Claudemir waren dicht bij het openingsdoelpunt. Timmer had zelfs tweemaal de assistentie van een ploeggenoot nodig om een treffer te voorkomen. Eerst haalde Michel Breuer een inzet van Lasse Nilsson van de lijn en daarna deed Kristian Bak Nielsen hetzelfde bij een actie van Claudemir.

Aanvallend liet Heerenveen weinig meer zien. Alleen invaller Philip Haglund schampte een keer met een schot van afstand de bovenkant van de lat. Dankzij de plotselinge opleving van Beerens kaapten de Friezen toch de volle winst mee uit het Gelredome. Tegen alle verhouding in, maar daar maalde aan Friese kant uiteraard niemand om.