10 april 2010 In de media

Frustratie tot op het bot bij Kaya

*Gênante nederlaag bij RKC komt bij Vitessenaar niet als een verrassing.
*Middenvelder voelt waarde­ring bij het volk, niet bij de club.
*Turkse Kasimpasa mogelijk nieuwe club.

Voor Onur Kaya kwam de zware nederlaag van Vit­esse bij het zo goed als gedegra­deerde RKC (4-1) niet als een com­plete verrassing. De 24-jarige Belg sprak gisteravond laat van een déja vû.

„ Ik speel al vijf jaar in het eerste elftal en het is elke keer hetzelfde. Speel je een keer een goede wed­strijd tegen een aardige tegenstan­der, gaat het daarna weer mis bij een mindere tegenstander. Of het nou bij Sparta is, bij VVV of bij RKC, het is elke keer hetzelfde. Ik voelde dit ook al aankomen”, zei Kaya in het Mandemakersstadion, waar Vitesse de thuisploeg de ge­nadeklap had moeten geven. „Het zit in de club denk ik, in de menta­­liteit van Vitesse. Anders weet ik het ook niet. We laten het gewoon lopen. Je staat na een kwartier met 2-0 achter, maar dan moet je ge­woon doorgaan.”

Wat Kaya helemaal niet weet, is waarom hij geen basisspeler is. „Ik ben goed ingevallen tegen Willem II en tegen FC Groningen. Ik had gedacht dat ik een basisplaats zou krijgen, maar nee. Ik respecteer de keuze van de trainer, maar ik snap het niet”, aldus Kaya, die bezig is met zijn afscheidstournee bij Vites­se.

Nieuwe aanbieding voor Belg ingetrokken
De Arnhemse club deed hem een nieuwe aanbieding (een jaar met een optie op een tweede bij vol­doende wedstrijden), maar Kaya wees het voorstel direct naar de prullenbak. Tot onderhandelingen is het vervolgens niet gekomen.
„Vitesse heeft de aanbieding inge­trokken. Blijkbaar willen ze mij niet. Toch ben ik niet echt bezig met mijn afscheid. Ik zit negen jaar bij de club en ik voel me hier ontzettend thuis. Het is mijn twee­de huis geworden. Ik wil graag blij­ven, maar ik moet wel bezig zijn met andere clubs”, aldus Kaya, die zijn zaakwaarnemer ook de Bel­gische en Turkse markt laat verken­nen. „Ik voetbal het liefst in België of Nederland, maar daar is op dit moment niks concreets.”

Kaya weet zich wel in de belang­stelling van Kasimpasa uit de Turk­se hoofdstad Istanbul. „Daar is con­tact mee en dat is concreet, maar ik zie wel hoe dat loopt.”
Kaya kwam in de 25ste minuut voor de geblesseerde Wiljan Pluim, maar kende een onbevredi­gende invalbeurt. „Ik ben gefrus­treerd. Ik ben even geblesseerd ge­weest en ziek, toen was ik fysiek wat minder. Maar nu ben ik fit en ik voel me sterk. Als ik speel, doe ik mijn best en meestal gaat het ook goed. Ik voel de waardering van de supporters, maar niet van de club. Dat bleek ook uit die aan­bieding. Het vreet mij op.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: