24 april 2022 In de media

Frustrerende middag in Tilburg

Vitesse heeft zondagmiddag niet kunnen imponeren in Tilburg. In een matige wedstrijd werd er met 1-0 verloren van Willem II.

De belangen voor beide ploegen waren zondagmiddag compleet verschillend, maar het was duidelijk dat er iets op het spel stond. Waar de Arnhemmers bezig zijn om een plek in de play-offs om Europees voetbal te veroveren, wordt er in Tilburg gevochten tegen degradatie. De opluchting was dan ook enorm voor de Brabanders toen Jizz Hornkamp in de vierde minuut de openingstreffer maakte: 0-1.

Aan Arnhemse zijde was het Loïs Openda die voor het eerst in stelling werd gebracht. Na een goede actie van Million Manhoef werd het uiteindelijke schot van de Belg echter gekraakt. Het vlakke spel leverde daarna, los van enkele goede passes van Matúš Bero en Daan Huisman, niet veel dreiging op. Alleen Riechedly Bazoer werd, met een schot dat keihard op de paal stuitte, gevaarlijk. Ook Willem II kwam in de eerste helft tot weinig mogelijkheden. Ché Nunnely verraste met een verdwaalde voorzet nog wel bijna Markus Schubert, maar de Duitse doelman greep goed in.

In de tweede helft zag het spelbeeld er niet veel anders uit. Slordigheden en fouten domineerden de wedstrijd en in het tweede bedrijf kwamen daar ook nog enkele gele kaarten bij. Dat leverde Jacob Rasmussen, Sondre Tronstad én Bero een schorsing op voor het uitduel met Go Ahead Eagles.

De schaarse mogelijkheden voor beide ploegen zorgden in het restant van de wedstrijd niet voor gevaar. Freek Heerkens kopte de bal over namens Willem II en goalie Timon Wellenreuther had een schot van Adrian Grbić klemvast. In de slotminuten kon invaller Simon van Duivenbooden nog wel koppen en later nog eens uithalen, maar beide pogingen strandde. Zo verloor Vitesse in Tilburg.

Zondag 1 mei speelt de ploeg van Thomas Letsch de volgende wedstrijd. Dan gaat het op bezoek in Deventer bij Go Ahead Eagles (aanvang 14.30 uur).

Willem II vs Vitesse (1-0)
4’ Hornkamp 1-0

Geel: 56’ Rasmussen; 57’ Bazoer; 62’ Tronstad’ 79’ Bero

Opstelling Willem II
Wellenreuther (k), Heerkens, Dammers, Nunnely, Llonch, Hornkamp (73’ Kabangu), Köhlert (90′ Roemeratoe), Owusu, Svensson (84’ Crowley), Saddiki, Köhn

Reserves Willem II
Van den Berg, Brondeel, Ludewig, Jenssen, Bergström, Kampetsis, Kabangu, Crowley, Roemeratoe, Spieringhs, Khayati

Opstelling Vitesse
Schubert (k), Dasa, Doekhi (C), Rasmussen, Openda, Tronstad, Grbić, Bazoer, Bero, Huisman (72’ Van Duivenbooden), Manhoef (83’ Jonathans)

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: