1 oktober 2021 In de media

Furieuze Letsch haalt uit na arbitrale dwaling bij Vitesse

Thomas Letsch snapt niets van de beslissing om geen vrije trap te geven aan Riechedly Bazoer. De verdediger werd tegen Stade Rennes met een tackle naar de grond gewerkt, maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten. Enkele seconden later kwam Stade Rennes daardoor op gelijke hoogte: het leidde de 1-2 overwinning van de bezoekers in.

In gesprek met Voetbal International deelt de Duitse coach zijn onbegrip. “De overtreding op Bazoer was duidelijk voor mij’, stelde Letsch. ‘Daar komt de penalty en een blessure uit. Ik ben echt boos dat deze beslissing zo uitpakt. Er was geen VAR, dat is niet makkelijk te accepteren.” Kort na de vermeende overtreding op Bazoer kreeg Stade Rennes een strafschop, die werd benut door Serhou Guirassy.

Toch kon Letsch met een tevreden gevoel terugblikken op de wedstrijd. “Ik ben erg trots op de ploeg. We hebben tegen een topteam gespeeld. We hebben hetzelfde niveau als de tegenstander getoond en we hadden net zoveel kansen als zij. We moeten dit soort wedstrijden leren winnen”, waarschuwde Letsch zijn ploeg.

Bij Vitesse ontbrak de geschorste Oussama Tannane. Vanuit huis zag hij zijn ploeg een nederlaag incasseren. Vitesse staat daardoor nu na twee speelronden op drie punten. Vorige speelronde werd NS Mura nog wel verslagen. Vitesse zit met Stade Rennes en Tottenham Hotspur in een loodzware poule.

 

Bron: FC Update / Foto's: SV

Hoofdsponsor: