8 mei 2018 In de media

Fysiektrainer Seegers was ‘storende factor’ bij Vitesse

Vertroebelde verhoudingen in de staf hebben bij Vitesse de val van hoofdtrainer Henk Fraser in de hand gewerkt. Fysiektrainer Jurgen Seegers blijkt in Arnhem de stoorzender te zijn geweest.
Seegers (41) geldt als een uitstekend conditietrainer. Maar door zijn dominantie en gedrag is de sfeer bij Vitesse de voorbije maanden ernstig verziekt. Dat heeft uiteindelijk invloed gehad op de resultaten én de positie van Fraser. Dat stellen bronnen binnen en buiten de club.

Seegers zorgde voor onrust op de werkvloer. Dat zat in zijn houding, zijn bazigheid en zijn werkwijze. Hij was veel te nadrukkelijk aanwezig. De band met de spelersgroep verbrokkelde zodoende in dit seizoen volledig. Iedereen was uiteindelijk uitgekeken op de ‘drill-oefeningen’ van de conditietrainer.

Meerdere incidenten
Er waren ook meerdere incidenten met Seegers, zo blijkt uit vertrouwelijke gesprekken in én rond Vitesse. Daarop besloot de clubleiding uiteindelijk enkele weken geleden de Zuid-Hollander de wacht aan te zeggen. Dat gebeurde in de slipstream van het vertrek van Fraser. De coach werd vier wedstrijden voor het einde van de competitie ontslagen vanwege de slechte resultaten. Vitesse stuurde meteen ook Seegers weg. Alles werd in Arnhem opzij gezet om de play-offs te halen, benadrukte de directie.

Vitesse is geslaagd in die missie en maakt zich nu op voor de nacompetitie, waarin Europees voetbal te halen valt. Seegers stelt desgevraagd zich 'absoluut niet te herkennen in de kritiek'. ,,Ik heb de sfeer niet verziekt”, zegt hij. ,,Ik moest de kwaliteitsnorm bij Vitesse, op fysiek gebied, omhoog halen. Dat heb ik gedaan. Ik heb altijd hard gewerkt.”

Vitesse geeft geen commentaar op de kwestie.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: