30 augustus 2022 In de media

Gabriel Vidović volgende aanwinst van Vitesse

Vitesse heeft een speler van Bayern München in de armen gesloten. De 18-jarige Gabriel Vidović, die inzetbaar is als offensieve middenvelder en aanvaller, komt op huurbasis over van de Duitse ‘Rekordmeister’. De jeugdinternational van Kroatië is de negende zomeraanwinst van Vitesse.

Vidović komt uit een echte voetbalfamilie, waardoor hij ook al vroeg op de velden te vinden was. De Duitser met Kroatische roots doorliep de jeugdopleiding van FC Augsburg, de club uit zijn geboorteplaats, en werd daar in 2016 weggeplukt door Bayern München. Daar bereikte zijn ontwikkeling eerder dit jaar twee hoogtepunten; in februari tekende Vidović een driejarig contract bij de Beierse grootmacht, twee maanden later vierde hij zijn debuut in de Bundesliga. Een ruime week geleden kwam hij voor de vierde keer in actie voor de ploeg van coach Julian Nagelsmann, toen hij nog een assist noteerde tegen VfL Bochum. Het meest opvallend zijn echter zijn statistieken bij Bayern München II: 33 duels, 21 goals en 10 assists.

Technisch directeur Benjamin Schmedes introduceert Vidović als volgt: “Gabriel is een creatieve en slimme speler, die technisch zeer vaardig is en altijd het overzicht kan bewaren. Tegelijkertijd heeft hij ook een goede mentaliteit; hij is een harde werker”, aldus Schmedes. “Gabriel is een interessante speler, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan. Ik wil Bayern München hartelijk bedanken voor de vruchtbare gesprekken en de uitkomst daarvan.”

Vidović is klaar voor zijn avontuur in Arnhem: “Ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging. Er waren meerdere opties, maar het was mijn wens om bij deze club te gaan voetballen. Ik heb namelijk veel positieve dingen over Vitesse gehoord en heb ook zeer prettige gesprekken gehad met de technische leiding. Ik beloof dat ik alles zal geven in het shirt van Vitesse. Het is een club met een grote traditie en een lange historie”, vertelt de aanwinst, die het rugnummer 10 zal dragen. “Dat voelt als een eer, al ben ik mezelf bewust van de verantwoordelijkheden die bij dat nummer horen. Maar ik ben zeer dankbaar voor deze kans en zal er alles aan doen om het team zo goed mogelijk te helpen.”

Vitesse heet Vidović van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: