31 mei 2016 In de media

Galaxy vernoemd naar Toon Huiberts

De businessclub-ruimte in GelreDome, de Galaxy, heet vanaf vanavond de Toon Huiberts-businessruimte (Galaxy).
Alle businessclub-leden konden tot vrijdag 27 mei stemmen op de nieuwe naamgeving van de businessclub-ruimte in het stadion. Huiberts werd op 9 augustus 1934 geboren in Arnhem. De Arnhemmer speelde tussen 1951 en 1968 in het eerste elftal van Vitesse en scoorde in totaal 66 keer. In het bijzijn van familie Huiberts werd de naamgeving dinsdagavond onthuld door Edward Sturing en Albert van ’t Blik, namens het Stichtingsbestuur.

Op voordracht van de Supportersvereniging Vitesse gaan, naast de Theo Bos-tribune (Zuid), komend seizoen ook de overige drie tribunes en de businessclub-ruimte in GelreDome een naam dragen. Alle leden van de Business Club Vitesse-GelreDome hadden de mogelijkheid om voor de businessclub-ruimte 'De Galaxy' in GelreDome te stemmen op Dik Herberts, Willem Hesselink of Toon Huiberts. Voor de Oost-tribune kon er worden gekozen uit de spelers Charly Bosveld, John van den Brom, Dejan Curovic, Hofs (Ben en Nicky) en Nikos Machlas. Stemmen kon tot 27 mei. Aanstaande zondag, voorafgaand aan de wedstrijd van de Vitesse Legends vs PAOK Thessaloniki Legends, wordt de benoeming van de Oost-tribune bekend gemaakt.

Alle personen hebben een roemrijk verleden bij Vitesse en maken onderdeel uit van het Elftal van de Eeuw. Wellicht is het opvallend dat Theo Janssen in het rijtje ontbreekt. Hij heeft echter aangegeven nog vele jaren voor Vitesse te willen werken en het nog te vroeg te vinden voor een eventuele vernoeming.

Over Toon Huiberts
Antoon Huiberts, ook wel 'Toontje' genoemd, kwam op 12-jarige leeftijd bij Vitesse. De aanvaller debuteerde in 1951 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Vitesse. Uiteindelijk speelde hij zeventien seizoenen voor de club. Een echte Arnhemse jongen die zijn club altijd trouw bleef. Zijn specialiteit was het nemen van penalty's. Bij Vitesse nam hij er 35 en daarvan scoorde hij er 31. In totaal schreef Huiberts 66 doelpunten op zijn naam voor Vitesse. Na zijn voetbalcarrière bleef hij als teammanager, scout en gastheer verbonden aan Vitesse. Ook verzorgde Huiberts vele rondleidingen in GelreDome en werd hij benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Op 14 april 2005 overleed Huiberts. Hij werd 70 jaar.

Edward Sturing-tribune (Noord) en Just Göbel-tribune (West)
In het voorbereidende proces gaven meerdere belanghebbenden aan dat de naam Edward Sturing op voorhand wordt verbonden aan de Noord-tribune. Samen met de Theo Bos-tribune (Zuid) hebben zo twee echte clubmensen de erkenning die hen toekomt. Op basis van historische betekenis wordt de West-tribune omgedoopt tot Just Göbel-tribune (West).
 


De Toon Huiberts-businessruimte (Galaxy)
Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: