3 april 2019 In de media

Gas erop voor Fonds Gehandicaptensport!

Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport.
Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en jij kunt ook een bijdrage leveren!

Op 4 april rond 10.30 uur komt Bas aan bij Supportershome Monnikenhuize van Supportersvereniging Vitesse. Hij heeft dan de eerste 45 km van de vijfde dag afgelegd. De ‘lokale ambassadeurs’ die bij de stop aanwezig zijn komen van de ISVA, een afkorting van Invalide Sportvereniging Arnhem en omstreken. 

Wij spraken met voorzitter Ed van Engel over deze vereniging. "Onze leden hebben allemaal een beperking. De ernst van de beperking doet er niet toe, ISVA is er voor de mens die wil sporten. ISVA wil één vereniging zonder drempels zijn. Wij zijn niet tegen de “gewone” sportverenigingen, in tegendeel. ISVA werkt samen met deze verenigingen en met de sportbonden. Wij vinden het belangrijk dat een sporter zich thuis voelt bij een vereniging, welke dat ook is".

De ISVA bestaat al 50 jaar. Ed van Engel is nu vijf jaar voorzitter. De grootste uitdaging is het vinden van voldoende vrijwilligers.

Voor sommige deelnemers is dit het enige uitstapje in de week. Een aantal van hen kunnen binnen de reguliere verenigingen niet terecht. Zelfs in een G-team is het vaak te druk en te veel.

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl.

Fondsgehandicaptensport.nl

Hoofdsponsor: