4 december 2019 In de media

Geel-zwarte hart van het nieuwe technische hart van Vitesse

Nu Leonid Slutskiy zijn ontslag heeft ingediend vanwege teleurstellende resultaten, geeft Vitesse de vrije hand aan clubmannen. Naast de al aanwezige Nicky Hofs zijn dat Tim Cornelisse en Joseph Oosting.
Cornelisse en Oosting kennen Vitesse van haver tot gort. Ze lopen al jaren rond bij de club met de geel-zwarte tenuekleuren. Dienden Vitesse in de jeugdopleiding.

Oosting neemt voorlopig de honneurs waar bij Vitesse 1, terwijl Cornelisse zijn rechterhand wordt. "Ik ken de groep goed en weet wat ze nodig hebben om de weg om uit deze moeilijke situatie te komen", zegt Oosting op de officiële website van Vitesse. 

De geboren Emmenaar is sinds 15 februari 2015 werkzaam voor Vitesse. Hij ontfermde zich er eerst over de onderbouw. Daarna ging hij, vanaf 30 juni 2016, aan de slag als coach van Vitesse onder 19. Hij stond er veertig duels aan het roer. Als vervolgstap koos hij een avontuur bij HHC dat niet al te best uitpakte. Na elf wedstrijden vertrok hij er, om terug te keren bij Vitesse.

Sinds twee jaar is Oosting coach van Jong Vitesse. Hij heeft er al de nodige grote talenten in zijn team voorbij zien komen. Neem Thomas Buitink, Mitchell van Bergen, Mason Mount en Vyacheslav Karavaev. Vitesse acht hem nu ervaren genoeg om het stuur over te nemen bij de A-selectie.

Verleden als speler

In zijn kielzog volgt Tim Cornelisse, een oud-voetballer die in 2015 afzwaaide als prof. Cornelisse heeft, in tegenstelling tot Oosting, ook een verleden als speler bij Vitesse. Hij diende de Arnhemmers van 2000 tot 2004. In die tijd legde hij al de basis voor een toekomst bij Vitesse. Hij had het er enorm naar zijn zin, maar vertrok naar Utrecht en later Twente in de hoop op een stap hogerop. Tegen het einde van zijn carrière trainde hij nog mee met de selectie van Vitesse. Een contract leverde het niet meer op.

Tim Cornelisse is sinds 2015 assistent-coach van Vitesse onder 17. Hij heeft aan de zijde gestaan van Kevin Moeliker en Edwin Linssen. Dat blijkt een goede leerschool. Mo Allach, td van Vitesse, haalt op de clubsite aan dat Cornelisse een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Tijd om dat nu ook bij het eerste te laten zien.

Afbeeldingsresultaat voor tim cornelissen vitesse.org
Elf / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: