28 mei 2017 In de media

Geen Gelderse derby in seizoen 2017|2018

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 zal geen Gelderse derby kennen. Het Nijmeegse NEC verloor op zondag kansloos de return tegen play off opponent NAC Breda met 1-4 en degradeert uit de Eredivisie. Eerder won NAC al de thuiswedstrijd met 1-0.
Saillant detail was dat NAC Breda-trainer Stijn Vreven voorafgaand aan de twee duels met NEC tegen de pers aangaf dat hem de wedstrijden zelf niet veel deden. Wel dat de tegenstander uit Nijmegen kwam.

"Of NEC iets speciaals losmaakt? De wedstrijd op zich niet, maar ik ben een Vitesse-man, hé. Dat zegt voldoende toch?", zo liet de NAC-trainer optekenen.

De Belg Stijn Vreven speelde in de periode 2004-2005 46 wedstrijden voor Vitesse. De verdediger stond bekend om zijn fanatieke manier van voetballen en uitstekende wedstrijdmentaliteit. Zo zweepte hij regelmatig de toeschouwers in stadion GelreDome op en schroomde niet zijn directe tegenstanders te provoceren.

Volgend seizoen is 'de indiaan' (Bijnaam van Vreven; hij droeg destijds lange haren) weer te bewonderen in GelreDome. Ditmaal als NAC-trainer bij de wedstrijd Vitesse – NAC Breda.

Het uitvak vol met feestende NAC-supporters zong zondagmiddag langdurig 'Wij gaan naar Arnhem toe' tijdens de met 1-4 gewonnen play off wedstijd in het Nijmeegse Goffert stadion.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s Vitesse – SV

Hoofdsponsor: