8 mei 2015 In de media

Geen politieactie bij verplaatst duel Feyenoord vs Vitesse

Als de wedstrijd Feyenoord – Vitesse op maandagavond wordt ingehaald, dan komt er niet opnieuw een politieactie. Dit zegt Fred Burnet van politiebond NPB bij RTV Rijnmond.
De politiebonden kondigden eerder deze week een werkoverleg aan tijdens de zondagwedstijd Feyenoord – Vitesse. Dat houdt in dat er voor en tijdens de wedstrijd geen agenten beschikbaar zouden zijn om het verkeer te begeleiden en in te grijpen bij calamiteiten.

Burgemeester Aboutaleb vond dat hij door de afwezigheid van agenten de veiligheid niet kan garanderen en besloot daarom de wedstrijd te verbieden.

De wedstrijd wordt maandagavond om 20.00 uur ingehaald en daar zijn veel supporters niet blij mee.

Wij vinden het ook vervelend", zegt NPB'er Burnet. "Want wij willen ook dienstbaar zijn aan de burger. Helaas is het zo dat alles wat we doen, dat burgers daar mee te maken hebben. Als wij actie voeren voelen zij dat."

De verplaatsing van de wedstrijd zorgt er volgens Burnet ook voor dat 'agenten nu op hun vrije dag alsnog aan het werk moeten'. Burnet: "Dus voor ons is dat ook niet leuk."

Agenten voeren actie voor een betere cao. Eerder waren de acties publieksvriendelijk, zoals het niet beboeten bij kleine overtredingen. Daarna reden agenten langzaam over de snelweg. Inmiddels hebben de bonden aangekondigd dat ze ook werkonderbrekingen gaan houden tijdens stapavonden en dat er nog deze maand een actie zal zijn op het Binnenhof.

Meer informatie over de vetrektijden van bussen en eventuele restitutie van het reeds gekochte kaartje voor Vitesse-supporters, die maandag niet in staat zijn om naar Rotterdam te reizen, volgt vandaag via vitesse.nl en vitesse.org.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: