25 april 2021 In de media

Geen winnaar in felle strijd om vierde plek

Vitesse heeft Feyenoord achter zich gehouden op de ranglijst in de Eredivisie. Het duel in De Kuip tussen de nummers 4 en 5 van de stand, bijgewoond door 6500 toeschouwers, eindigde in 0-0.

In een felle en rommelige eerste helft oogde Feyenoord kwetsbaar in de omschakeling. Maar na een klein half uur spelen was de grootste kans in de eerste helft wel voor de Rotterdammers. Na een hoogstandje en een goede voorzet van de Argentijnse centrale verdediger Senesi kon Berghuis niet afronden.

De Rotterdammers hadden het vervolgens aan doelman Justin Bijlow te danken dat ze met een gelijke stand de kleedkamers opzochten. De 23-jarige doelman verbrak met maar liefst vijf reddingen in de eerste helft zijn persoonlijke seizoensrecord voor aantal reddingen in één wedstrijd.

In de tweede helft werd aanvoerder Steven Berghuis van Feyenoord een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd na een overtreding van achteren op Maximilian Wittek. De aanvoerder kan zijn ploeg mogelijk een aantal wedstrijden niet helpen in de strijd om directe kwalificatie voor Europees voetbal.

De vierde plek geeft recht op een ticket voor de derde voorronde van de Conference League, het nieuwe Europese bekertoernooi. De nummer 5 moet de play-offs in om Europees voetbal te halen. Door het gelijkspel tegen Vitesse heeft Feyenoord directe plaatsing niet meer in eigen hand.

Bron: ESPN / Foto's: SV

Hoofdsponsor: