18 april 2011 In de media

Geen gelukkige rentree in GelreDome voor Huistra

Oud-assistent trainer Pieter Huistra kwam zaterdag met maar één doel naar Arnhem. Winnen en de strijd om de vierde plek in de competitie, goed voor Europees voetbal, open houden.

Die missie faalde.

Nadat Holla voor FC Goningen scoorde in de 65ste minuut, boorde Bony en Kashia de Groningse hoop met twee goals de grond in.

„De vierde plaats is ons doel, maar we geven het weg”, vond de oud assistent- trainer van Vitesse, die de bui al voor rust zag hangen. „Vitesse scoort voor rust twee keer uit een vrije trap, die goals werden afgekeurd. Maar het was een waarschuwing. De 2-1 valt ook weer uit een vrije trap.”

Het FC Groningen van trainer Pieter Huistra staat nu zevende. Goed voor play offs, maar vier punten achter plaats vier, welke recht geeft op rechtstreeks Europees voetbal.

Huistra was van 2005 tot en met 2008 assistent-trainer bij Vitesse. Hij vertrok naar Ajax om trainer van de beloften te worden. Sinds dit seizoen is hij hoofdtrainer bij FC Groningen.

Zijn assistent, Erwin van de Looi heeft ook een Vitesse-verleden. Hij speelde van seizoen 1992/1993 tot en met 1996/1997 in het Arnhemse geel-zwart.

Erwin van de Looi (midden) en Pieter Huistra (r) langs de lijn in GelreDome

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: