11 december 2011 In de media

Geen goals bij subtop-strijd Groningen-Vitesse; 0-0

De interessante ontmoeting tussen Vitesse en FC Groningen heeft geen doelpunten opgeleverd.
In het dichte Gelredome werd met 0-0 gelijk gespeeld en daar kan Groningen het meest blij mee zijn.

Vitesse had in de openingsfase een licht overwicht. Stanley Aborah, Wilfried Bony, Jan Arie van der Heijden en Renato Ibarra faalden echter in de afronding.

Verder in de eerste helft werd Groningen beter en kreeg het met Petter Anderson, Dusan Tadic, Maikel Kieftenbeld en David Texeira ook behoorlijk wat kansen op de de voorsprong, maar toch stond het in de rust nog 0-0.

De tweede helft begon wat slapjes, hoewel er wel een prachtige slalom van Lorenzo Burnet tussenuit sprong. Verder kreeg invaller Nicky Hofs in de 62’ste minuut nog een grote kans.

Diezelfde Hofs moest een kwartier voor tijd het veld al weer verlaten. Eerst hinderde de kleine middenvelder bij een vrije trap en de Belgische scheidsrechter Dierick zag bij nog een overtreding geen andere keuze dan Hofs zijn tweede gele kaart te geven.

Met een man meer ging FC Groningen en dat leverde een dot van een kans op voor invaller Leandro Bacuna. Hij nam echter te veel tijd en zo ging de kans verloren. Ook een afstandsschot van Tim Sparv ging niet in de goal en zo delen Groningen en Vitesse de punten.