30 september 2018 In de media

Gehavend en puntloos huiswaarts

Vitesse heeft vanmiddag met 2-1 verloren van Feyenoord. Via Matus Bero kwam de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy in de eerste helft nog op voorsprong. Eric Botteghin bracht de score direct na rust weer op gelijke hoogte en in de slotfase van de hectische wedstrijd bezorgde Robin van Persie Feyenoord de overwinning.
Aan de aftrap verscheen Danilho Doekhi. De geboren Rotterdammer verving de geschorste Maikel van der Werff en maakte zo zijn Eredivisie-debuut voor Vitesse. Ook Thomas Bruns keerde terug in de basis.

Vitesse begon scherp aan de wedstrijd wat al in de vijfde minuut resulteerde in de eerste mogelijkheid. Vanaf de rechterkant was het Vyacheslav Karavaev die Bero bediende, maar de kopbal die volgde werd weggewerkt. Ook voor de ploeg uit Rotterdam was er niet veel later de eerste kans. Een voorzet Jeremiah St. Juste belandde nét niet bij Dylan Vente, waardoor het gevaar voor de Arnhemmers was geweken. In de fase die volgde zochten beide ploegen naar mogelijkheden, maar bleven grote kansen uit. Tot in de 33ste minuut. Roy Beerens voetbalde zich langs twee Rotterdammers heen en gaf de bal voor. Bero stond bij de tweede paal en werkte de bal in twee pogingen binnen: 0-1.

Direct na rust deed Feyenoord iets terug. Botteghin werkte de corner van Steven Berghuis binnen en bracht daarmee de ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst weer op gelijke hoogte: 1-1. Berghuis zelf had enkele minuten later de 2-1 op de schoen, maar dat doelpunt werd door de VAR afgekeurd. Via Tim Matavz deed Vitesse een poging maar zijn kopbal verdween naast de paal.

Vitesse leek nog de voorsprong te pakken in De Kuip toen Bero via een afgemeten voorzet van invaller Oussama Darfalou bijna tot scoren kwam. Zijn atletische inzet werd echter gekeerd door Vermeer. Hierna was het met name Feyenoord dat druk uitoefende. De ploeg van Slutskiy kreeg twee flinke klappen te verduren toen middenvelder Bruns het veld moest verlaten na een rode kaart, en Roy Beerens niet verder kon na een overtreding van Feyenoorder Malacia.

De formatie van Vitesse hield, hoewel met een man minder op het veld, lang de gelijke score in stand. Reeds zwaar gehavend werd de middag voor Vitesse nog moeilijker toen Tim Matavz bleef liggen na een poging tot scoren. De Slowaakse spits moest per brancard van het veld met een op het oog zeer ernstige blessure. Diep in de tweede helft van de wedstrijd moest Vitesse alsnog de 2-1 incasseren. Van Persie mocht aanleggen voor een vrije trap en liet Eduardo met een zuiver schot kansloos: 2-1.

Slechts drie minuten na zijn treffer werd ook Van Persie weggestuurd met een rode kaart na een stevige charge op invaller Max Clark. In het absolute slot van de wedstrijd werd ook debutant Doekhi de rode prent getoond en moest hij het voortijdig naar de kant. Vitesse leed zo, niet alleen in score, maar met name ook in breedte van de selectie, een pijnlijke nederlaag in Rotterdam.