23 mei 2021 In de media

Gelderse derby keert terug in de Eredivisie

De Gelderse derby keert het komende seizoen terug in de Eredivisie. Het in de reguliere competitie van de Keukenkampioen-divisie als zevende geëindigde NEC uit Nijmegen wist via de promotie / degradatie play-offs het laatste ticket voor de promotie naar de Eredivisie te bemachtigen door in Breda NAC in de finale met 1-2 te verslaan.

Eerder wonnen de Nijmegenaren in de play-offs van Almere FC (0-4) en Roda JC (3-0). Dit seizoen werden er in verband met de corona-omstandigheden geen heen-en-terug wedstrijden gespeeld, maar elke speelronde in één duel beslist, waarbij de hoogst geklasseerde club telkens het thuisvoordeel had.

Door de winst op NAC Breda is promotie naar de eredivisie een feit en zal de Gelderse burenruzie tussen Vitesse uit Arnhem en NEC uit Nijmegen weer in ere worden hersteld.

Geldschieter Marcel Boekhoorn, die al jaren NEC financieel overeind houdt, heeft al aangegeven te willen investeren in de Nijmeegse promovendus en heeft technisch directeur Ted van Leeuwen opdracht gegeven een ‘eredivisie-waardige selectie’ samen te stellen. Naar verluid gaan er acht nieuwe spelers naar Nijmegen komen.

De laatste Gelderse derby tussen Vitesse en NEC stamt uit april 2017. Vitesse stuurde toen de Nijmegenaren met een 2-1 verlies weer de Waal over. Aan het eind van dat seizoen 2016-2017 degradeerde NEC naar de eerste divisie en bivakkeerde sindsdien op het tweede niveau van het betaalde voetbal.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: