31 oktober 2010 In de media

Gelderse derby onbeslist

Ondanks een nieuwe trainer, die deze week nog niet op de bank zat, kon Vitesse deze week niet de volle winst mee terug naar Arnhem nemen. De Gelderse derby met aartsrivaal NEC eindigde in Nijmegen onbeslist: 0-0.

Vitesse presenteerde afgelopen week de nieuwe trainer Albert Ferrer, die in het verleden onder andere uitkwam voor het dreamteam van Barcelona. De Spanjaard zat tegen NEC nog niet op de bank. Zijn taken werden waargenomen door assistenten Hans van Arum en Raimond van der Gouw. Pas op 20 november, in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, begint hij aan zijn klus in Arnhem.

Opvallende aanwezige in de basisopstelling was Dalibor Stevanovic. De middenvelder had de afgelopen week veel kritiek geleverd op de leiding en was daardoor uit de selectie gezet. Na een spijtbetuiging mocht de Sloveen vrijdag weer meetrainen en was de lucht geklaard. Civard Sprockel kon er niet bij zijn wegens een enkelblessure.

Beide ploegen wilden niet verliezen en dat was te zien in de wedstrijd. NEC draait mee in de middenmoot en staat momenteel veertiende, terwijl Vitesse in de degradatiezone verkeerd met slechts acht punten uit elf wedstrijden. Het ene punt dat nu tegen NEC werd gescoord zal de Arnhemmers geen sprong in de stand opleveren

De Telegraaf

Hoofdsponsor: