16 september 2019 In de media

Gele kaarten tussenstand

Af en toe inzage in de stand van zaken met betrekking tot de gele kaarten is wel handig met het oog op schorsingen. Voor Vitesse is er voorlopig nog weinig aan de hand.
De actuele ranglijst:

Bero: 3
Linssen: 2
Tannane: 2
Bazoer: 2
Lelieveld: 1
Matavz: 1
Grot: 1

Er zijn geen gele kaarten blijven staan van het vorige seizoen.

Bazoer heeft dit seizoen tot dusver als enigste Vitesse-speler rood gezien. Dat is niet van invloed op deze stand aangezien een rode kaart altijd gelijk tot een schorsing leidt.

Bij hoeveel gele kaarten ben je geschorst?
Wanneer een speler een gele kaart krijgt vragen de fans zich vaak direct af of dit een schorsing gaat opleveren vanwege het ontvangen van de zoveelste gele prent van het seizoen. De schorsingen voor gele kaarten gaan in het seizoen 2019/20 als volgt:
– 5e gele kaart
– 10e gele kaart
– Elke volgende gele kaart

Dit is een verandering ten opzichte van een aantal seizoenen geleden, toen het als volgt ging:
– 5e gele kaart
– 7e gele kaart
– 9e gele kaart
– 11e gele kaart
– Elke volgende gele kaart

NB:
– Bij 2 gele kaarten in 1 wedstrijd volgt (naast rood) een wedstrijd schorsing, maar tellen de kaarten niet mee bij het totaal van gele kaarten.
– Een gele kaart gegeven voorafgaand aan een "direct rood" in 1 wedstrijd telt wel mee voor het totaal van gele kaarten.
– Gele kaarten in de laatste 2 competitiewedstrijden, waarop (nog) geen schorsing volgt, gaan mee naar het volgende seizoen. (Alle "openstaande" schorsingen gaan ook mee).
– Voor de beker en play-offs gelden aparte regels.
– Consequenties van schorsingen n.a.v. rode kaarten in de reservecompetitie verschillen per situatie; bij recidive kunnen schorsingen ook voor het eerste elftal gelden.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: