2 oktober 2016 In de media

GelreDome-dak open of dicht? De Vitesse-supporters aan het woord

Het is een geregeld terugkerende discussie onder Vitesse-supporters. Moet het dak van het GelreDome-stadion geopend of gesloten blijven tijdens thuiswedstrijden van Vitesse?
De redactie van Vitesse.org hield in juni een poll op haar site waar 1500 Vitesse-supporters op reageerden. Het gaat om unieke stemmen, omdat je per IP maar één keer je stem uit kunt brengen.
 
De enquête is bewust gehouden in een periode waarin er geen competitie werd gespeeld en de weersomstandigheden redelijk stabiel en neutraal zijn. Dat verhoogt een zo objectief mogelijke uitslag.
 
Er zijn Vitesse-supporters die vinden dat voetbal altijd in de open lucht gespeeld moet worden en dat het GelreDome-dak structureel geopend moet zijn op wedstrijddagen van Vitesse in Arnhem. Dat is de mening van 35%.
 
Bijna een kwart van de Vitesse-supporters (23%) ziet een gesloten GelreDome-dak als een uniek wapen richting de tegenstander en wil dat het dak altijd gesloten is tijdens thuiswedstrijden.
 
Van de supporters die reageerden vindt 42% dat het al dan niet sluiten van het stadiondak af moet hangen van de buitentemperatuur en de weersvoorspellingen.
 
Een opvallende uitslag waar Vitesse haar voordeel mee kan doen.
 
Als we even teruggrijpen naar de wedstrijd Vitesse – FC Groningen van zaterdag jongstleden, die korte tijd gestaakt werd vanwege onweer, gepaard gaande met voorspelde hevige regenval, dan had een ruime meerderheid (65%) van de Vitesse-supporters het dak vooraf gesloten willen zien.
 
Overigens mogen de omstandigheden van een wedstrijd niet tijdens het spel gewijzigd worden. Het dak (deels) sluiten tijdens een wedstrijd, anticiperend op de weersomstandigheden, bestaat dus niet tot de mogelijkheden.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: