22 november 2019 In de media

GelreDome gaat biermerk Bud schenken

Er gaat een bierwissel in stadion GelreDome plaatsvinden. Met ingang van de wedstrijd Vitesse vs Feyenoord zal het Amerikaanse biermerk Bud uit de tap vloeien bij de verkooppunten van zowel de stadion promenades als in de Toon Huiberts-businessruimte.
Sinds 2018 werd er bij concerten en voetbalwedstrijden Jupiler geschonken in stadion GelreDome. Dat wordt de komende vijf jaar Bud bier.

Bud is de Europese naam voor het iconische Amerikaanse biermerk Budweiser. Dit merk is het nummer één biermerk in de States. In Europa wordt ditzelfde bier verkocht onder de naam Bud. Dit heeft alles te maken met een jarenlang getouwtrek om de merk Budweiser, die ook geclaimd wordt door Budweiser Budvar, een Tsjechische pilsener, ooit de inspiratiebron van Eberhard Anheuser om eenzelfde soort bier in Amerika uit te brengen.

Supportershome blijft Heineken

Dit geldt niet voor het supportershome op het GelreDome-terrein. De huiskamer voor alle Vitesse-supporters en eigenaar en uitbater Supportersvereniging Vitesse maakt haar eigen keuze's met betrekking tot het biermerk. Heineken is en blijft het te tappen huismerk in Supportershome Monnikenhuize.

Afbeeldingsresultaat voor bud biermerk
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV – Budweiser

Hoofdsponsor: